Jornada clau

El Josep Maria és avui qui es fa càrrec de la crònica del primer equip.

Penya    Mollet      5 ½   –  4 ½     Pallejà

Aquest diumenge 8 de març la Penya Mollet i el Pallejà hem jugat al Casal d’Avis, al bell mig de la Rambla de Mollet, a estones acompanyats per un so de fons dels actes festius i reivindicatius celebrats en el dia de la dona treballadora.
Per començar aquesta crònica, si hagués de fer un titular, podria dir jornada “clau” d’aquesta temporada.
Prèviament, per posar-nos en situació, haig d’explicar que ens enfrontàvem el 2n classificat provisional (la Penya Mollet, amb 5½ punts) amb el 1r classificat (Pallejà, amb 6 punts).
El Pallejà presenta l’equip titular amb els 10 primers de la seva llista de jugadors. La Penya Mollet quasi idèntic, tot i que no hi eren 2 titulars per indisponibilitat.

Puntuals, a   2/4   de deu comença el matx. Abans de   2/4   d’onze, el Narcís, finalitzada l’obertura i en ple mig joc igualat signa taules amb el seu rival. A   2/4   de dotze, el nostre 9è tauler, en posició de final inferior de material, tot i oferir resistència amb alfils de diferent color, finalitza la partida. Pallejà agafa avantatge: Penya Mollet ½, Pallejà 1½.
A   2/4   d’una, gràcies a unes brillants partides de Gerard i Raül, i malgrat la posició d’inferioritat de Joan B. , el matx queda igualat: Penya Mollet 2½, Pallejà 2½. La resta de partides més que igualades.
A l’una, el cronista d’aquesta jornada, en un final de torre amb 2 peons contra 2 cavalls, guanya per caiguda de bandera del rival. Es capgira el resultat provisional, Penya Mollet 3½, Pallejà 2½. Les 4 partides que resten en joc, amb molta tensió.
Poc abans de   2/4   de dues finalitzen simultàniament, amb idèntic resultat, el Joan B. en un final d’igual material (alfil d’igual color, cavall i 2 peons) tot i tenir millor col·locació del rei; i el Danilo en una posició que ja no dóna per res més després de gaudir de gairebé 4 hores de grans focs d’artificis tàctics en el tauler. Es manté la mateixa diferència, ara Penya Mollet 4½, Pallejà 3½. Només queden 2 partides.
Camí de  ¾   de dues, el nostre 2n tauler, tot i jugar una de les millors partides d’avui amb un final molt complex, primer amb dama i torres i 7 peons per banda i posteriorment, derivat en dama i peó per banda, acaba plegant el rei davant del seu rival amb més de 2200 ELO. Matx igualat a 4½ punts, només queda 1 partida.
A   ¾   de dues el David després de més de 4 hores de joc, s’acaba imposant en un final de torre i 2 peons contra torre. Resultat final, Penya Mollet 5½, Pallejà 4½.

En primer lloc, felicitem al Pallejà pel nivell i comportament exemplar del seu equip, format en part per jugadors juvenils que fan pensar en un futur pròxim envejable per a ells. Molts ànims. També vull felicitar la tenacitat tant de l’equip A com de l’equip B de la Penya Mollet.
Finalitzada la ronda 8, la classificació de Preferent, Grup I, queda així: 1r Penya Mollet, 6½; 2n Pallejà, 6; 3rs Cerdanyola Mataró i Foment C, 5½. I en general, vull destacar que els resultats dels enfrontaments dels equips d’aquest Grup I han estat en totes les rondes amb molt poques diferències, amb molt de respecte per tots els equips participants.
De cara a la ronda 9 i última, la Penya Mollet s’enfronta al Badalona. Tot i en una posició immillorable, el més calent és a l’aigüera, és a dir, RES NO ÉS FET.

Penya   Mollet   B     2 ½   –   3 ½     Agustí    C

Per la seva banda, la Penya Mollet B ha estat derrotada, també per la mínima, per l’Agustí C. En qualsevol cas té garantida la permanència en la segona categoria provincial.

Molt bon joc del Carlos que sumat al punt del Josep i les taules del Miki han estat a punt de puntuar davant un Agustí C que presentava un equip força superior en ELO a tots i cadascun dels taulers.

Diumenge vinent ens juguem l’ascens directe a la 2a Divisió contra el Badalona, mentre el segon equip visita els veïns de la Paretana per acomiadar la temporada.

Si aconseguíem aquest somni per un club amateur com la Penya, Mollet del Vallès seria, juntament amb Barcelona, l’única ciutat catalana amb equips de més d’un club diferent presents en les divisions nacionals.
De fet, mentre s’està produint l’agrupació de clubs de diferents localitats sota una única disciplina esportiva, Mollet es troba entre la dotzena de ciutats de tot Catalunya on hi ha més d’un club d’escacs en actiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.