I Torneig social asimètric de ràpides

El 30 de juny finalitzava el primer torneig formal que hem organitzat per als nostres socis durant el primer semestre de 2023.

Han participat, en major o menor grau, més de la meitat dels socis adults, fins un total de 15. L’objectiu era afavorir que tothom s’animés a participar i per això es volia compensar el desnivell de forces entre els jugadors amb una bonificació addicional de temps, així naixia la idea del campionat asimètric de ràpides.

El jugador de més nivell comptava amb un temps de 3’+2″ al seu rellotge mentre el seu rival comptava amb un afegit d’ 1’+1″ per cada 100 punts d’ELO ràpid que el separés del seu rival. Els socis no federats se’ls havia assignat un ELO de 1300.

Altres característiques peculiars han estat penalitzar les taules per promoure la lluita per la victòria, per això les taules puntuaven 1/3 en comptes del tradicional ½ punt; i no fixar dates ni horaris fixos pels emparellaments, cada soci concertava amb cada rival el moment de disputar les partides.

En aquest round robin a doble volta, incomplet per la diferència de matxs concertats per cada participant, els dos socis més actius, Fernando i Javi, han assolit els dos primers llocs, mentre Txema s’adjudicava la tercera posició, tot havent obtingut, com el Pau, el 100% dels punts que ha disputat.

La propera temporada preveiem convocar la segona edició d’aquest torneig social a partir del novembre vinent mentre es valora la celebració simultàniament d’altre torneig a un ritme menys accelerat per afavorir que socis partidaris de ritmes més amplis s’animin a participar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.