Penúltima ronda

Aquest diumenge de març s’han produït els resultats esperats i això fa que la darrera ronda a casa nostra, a més de gaudir del nostre esport preferit sense cap mena de pressió per la classificació final, sigui més la celebració de la cloenda d’una segona temporada que ens ha permès assolir els nostres objectius esportius, podríem dir al 80%, perquè només ens ha faltat haver pogut organitzar un tercer equip com era el nostre desig.
El primer equip ha obtingut una nova victòria per 1 a 5 davant els nostres veïns de Montmeló. El Joan Ferrés ens ofereix la seva visió del matx.

Montmeló B 1 – 5 Penya Mollet

No hi ha hagut sorpresa en la nostra visita a Montmeló. La major diferència d’ELO dels nostres jugadors s’ha traduït de seguida en avantatge.

94bb406d-df21-43db-97c5-8f58081c7126

El nostre primer tauler, Narcís, com ens té acostumats, ha guanyat en poc més d’una hora al seu rival. Javier, que en les seves últimes partides va ser l’últim de l’equip a acabar, aquesta vegada va poder gaudir d’un matí tranquil en acabar en poc més de dues hores de joc en una partida que sempre va tenir controlada. Raül, jugant en l’últim tauler, va plantejar una italiana, amb una variant de gambit molt aguda i va demostrar un bon coneixement d’aquestes posicions recuperant el peó, i aconseguint un altre d’avantatge passat que li donaria la victòria. Qui us parla, tercera partida consecutiva amb negres, va plantejar una siciliana a la qual el rival va triar la variant Grand Prix amb Ac4. Una variant que pot ser perillosa per al negre si desconeix els plans d’atac directes al rei que persegueixen les blanques. No obstant això, havent jugat una temporada amb blanques aquesta obertura, va igualar ràpidament, per aconseguir plantar un peó en setena en una fase molt primerenca del mig joc en aprofitar una imprecisió del rival que de fet va resultar ser decisiu. David en el tercer tauler després d’algun problema en l’obertura, va aconseguir donar la volta a la posició obtenint una torre d’avantatge en el mig joc a canvi de dos peons passats que no van ser suficient compensació pel rival en el final. Finalment Gerard en el segon tauler es va enfrontar a una francesa en la qual, com és costum, el blanc ataca pel flanc de rei mentre el negre busca contrajoc a l’ala de la dama. En aquest cas, el rival va aconseguir un avantatge de qualitat en el mig joc i va tancar la posició del seu rei de manera que el desavantatge de qualitat es va mostrar insalvable per al nostre jugador.

Congrés D   ½ – 5½   Penya Mollet B

Per la seva banda, el segon equip, malgrat haver tornat a puntuar en el seu desplaçament al Congrés D, ha perdut qualsevol opció d’ascens pel triomf d’avui del Foment D, que s’ha garantit el 2n lloc del grup, tot fent intranscendent el resultat del matx que ens hi enfrontarà el diumenge 3 d’abril. Esperem poder-los felicitar pel seu ascens amb l’única victòria com a locals d’aquesta temporada.

La temporada passada, com a campions dels respectius grups de 3a provincial, ens vam enfrontar al Congrés F en la lluita pel campionat absolut de Catalunya de la Tercera Provincial. Avui aquell ascens havia reanomenat l’equip barceloní com a Congrés D.
IMG_20160313_114646Gairebé a les dues hores de l’inici, el Rubén ha estat el primer en concloure després d’obtenir una qualitat per deixar-se la torre clavada el seu oponent; més tard havia consolidat i ampliat l’avantatge.  El Joan B.B. signava taules quasi al mateix temps que Josep aconseguia la victòria, iniciada a partir d’una entrega, per part del seu rival, de peça per dos peons que s’ha demostrat infructuosa.
Només calia un punt entre els tres primers taulers per mantenir les possibilitats d’ascens en l’improbable cas que el Foment D punxés.
Hem fet tots tres punts, primer l’Antonio; després, de forma inesperada per una posició aparentment tablífera, el Ramon i el darrer el redactor, qui ha gaudit d’una partida amb moltes i delicades opcions, malgrat l’avantatge de qualitat que, sense necessitat aparent, li va lliurar el seu oponent; finalment ha pogut trobar una continuació que justifica haver rebutjat l’oferta de taules que en la final amb un peó per banda i avantatge de torre contra alfil es va arribar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.