L’equip B agafa aire

Arenys   de  Munt       3 ½ – 6 ½       Penya   Mollet

Al Centre Moral d’Arenys de Munt (ateneu del Maresme), tocant amb la Casa de la Vila, s’ha disputat aquest matx de la ronda 2a, al bell mig de la Rambla del poble d’Arenys de Munt.

Danilo, amb una hora de tàctica i 18 jugades, “tal com jugava Reti” (això afegit pel propi Danilo), aconsegueix de forma brillant el primer punt. Josep Maria, el cronista d’avui, a continuació, tot i patir amb el gambit sicilià, aconsegueix a les dues hores el segon punt. Simultàniament, el nostre desè tauler, amb una peça de menys, cedeix el punt: 1 a 2; i Narcís, en un gambit de dames amb negres, s’imposa amb la seva qualitat estratègica, 1 a 3. Al cap de mitja hora més, Guerau en una transició de mig joc a final de torre i cavall (centralitzat i actiu) contra torre i alfil posa l’1 a 4. Més tard, el nostre setè tauler, amb dos peons de menys passats en el flanc de dama ha lluitat durament però no ha pogut evitar el 2 a 4. Alhora, finalitza la partida de David, amb estructura de 7 peons bloquejats per banda, dama i cavall contra dama i alfil ha finalitzat taules, 2½ a 4½. Javier tria el dinamisme de les seves 2 torres connectades en la fila 7 i el rei actiu, tot i amb cavall de menys, aconsegueix una brillant victòria, 2½ a 5 ½. El matx és matemàticament guanyat. El novè tauler, en un final d’alfil de diferent color però amb dos peons de menys, ha lluitat fins al final, però no ha pogut contrarestar-ho, 3½ a 5½. Finalment, Gregori, en una posició molt sòlida, es treu de la màniga un cop tàctic de sacrifici d’alfil a un peó, incontestable per la combinació, entrant en un final favorable de material i amb molt bona tècnica ha imposat el resultat final de 3 ½ – 6 ½.

De moment, amb dos punts de dues rondes, un pas més per acostar-nos a l’objectiu de la temporada de la permanència en aquesta nova categoria de Preferent, assolida la temporada passada, tot amb molt de respecte, com sempre, cap els rivals, on es pot preveure igualtat màxima en els enfrontaments d’aquest grup. En resum, tot i que és un començament esperançador, no hi ha res resolt, cal anar amb peus de plom.

Sant   Martí    D       3 – 5       Penya   Mollet     B

Inesperada victòria davant el Sant Martí, amb una mitjana d’elo de més de 50 respecte l’equip de la Penya, inferior en tots els taulers excepte el primer.

Hem trobat un ampli i agradable espai per jugar encara que hem voltat una bona estona fins poder aparcar.

Avui no era el seu dia i ben aviat el nostre setè tauler donava el primer punt al seu oponent. Mitja hora més tard anotava l’empat el Jose G. Excepte al cinquè tauler, que acabarà perdent la partida per haver perdut una peça; el segon, que ja guanya torre i el cronista que juga una partida “russa” (per la muntanya, no per altra cosa) ja que per dues vegades la considera perduda i dues vegades aconsegueix remuntar la posició, la resta de partides es mantenen igualades.

Poc abans de l’una, mercès a les victòries del Raül, el Joan B.B. i el Pau, que contraresten el punt en contra del tercer tauler, m’informen que ja anem 3-4 quan acabo de superar la segona posició inferior i anivellar la partida fins el punt que sospesava oferir taules a l’oponent. No goso oferir-li i en forçar la seva posició per evitar la repetició de jugades, acabo imposant la meva torre al seu duet de cavall i alfil i així obtenim un valuós punt que ens permet somiar en mantenir la categoria per segon any consecutiu.

Comtal    D       4 – 0       Penya   Mollet    C

El nostre equip de joves i no tan joves promeses no ha pogut puntuar. Per començar un imprevist de darrera hora no ha permès completar l’equip i ja comença amb 1-0 abans d’arribar a la seu del Comtal.

El nostre novell delegat destaca la bona acollida i consideració que han tingut en tot moment, cobrint les mancances de la seva primera actuació com a delegat d’equip. En nom de la Penya volem agrair públicament aquest tacte amb els nostres socis.

La propera setmana rebem al Casal als equips del Foment C, el Tres Peons F i la Rubinenca C

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.